dimarts, 17 d’abril del 2012

Copyright y Creative Commons

Jo penso que els autors d'alguna cosa hauria de deixar copiar, no robar la seva obra.Haurien de deixar que les seves obres les agafassin i les posessin on volen però sempre dient de qui es per què aixi pugin la gent sabria de qui com fa creative commons (CC). Jo amb la gent que utilitza copyright no estic d'acord, ja que les seves coses no es poden copiar, per que no mes volen diners per ells, aquesta gent nomes mira per els diners no per les seves cançons.I mirant cara els famosos hauran que això no els hi agradi però a la majoria si ja que es fan famosos més per la gent que els mira per Internet i es descarrega les seves cançons.

dilluns, 9 d’abril del 2012

VIDEO LLIURE


  SANDRA MARUGAN
SAMARA GORDILLO
UNA CARRERA MOGUDA
ARGUMENT: Dues noies es barallen per un terreny on es pot conduir Karts i doncs volen fer una carrera a veure qui es queda amb aquest terreny, qui perdi haurà de fer l’aposta, EX: anar-se a banyar a la platja en maig que encara fa fred. I qui guanyi es quedarà amb el terreny.

GRUP: En aquest grup sóm la Sandra i la Samara.
La Sandra és o serà una de les protagonistes.
La Samara també serà una de les protagonistes.
Hauran altres persones que estaran gravan, com per exemple: amics, companys...

CALANDARI: A la samana santa més la següent setmana farem la documentació, cabarem de plantajar-ho tot. Cuan cumenci maig quedarem un dia per gravar la baralla i un altre la carrera i per ultim grabarem la aposta.

GUIÓ:  storyboard


EXEMPLES SIMILARS: Un exemple similar seria la peli de 3msc que competeixen en una carrera de motos per la noia la protagonista , diversió i per el territori.


ELEMENTS TECNICS: Farem servir unes tres càmeras perque haurem de gravar diferents angles i amb una càmera no es pot fer durant la carrera.
Per editar-lo farem servir el programa movie maker perque està bé no és complicat d’utilitzar.

diumenge, 1 d’abril del 2012

LLENGUATGE DEL CINEMA


SAMARA


LLENGUATGE DEL CINEMA


Fotogrames---> Pla------>Seqüència------>Pel·lícula ( Film )

La persistencia retinal fa que veien un moviment a partir d'una successió de fotogrames amb un espai negres entre ells.


PLA:
- Enquadrament: espai limitat d’un rectangle

-Camp: profunditat



MIDA DEL PLA:
- Pla detall: És un pla aïllat d’objectes propers. (PD)

- Primer Pla: És la part superior del cap fins a sota el nus de la 

corbata. (PP)



- Pla mig: És el pla de mig cos, tallat per la cintura. (PM)



 

- Pla Americà: Tallat pels genolls. (PA)


 

- Pla general: Visió de paisatge o d’entorn urbà, pot haver-hi personatges a escala molt    
 petita.(PG)  


- Gran Pla general: mostra un gran escenari o una multitud. El subjecte (o figures) no es pot veure o bé queda diluït en l'entorn, llunyà, perdut, petit, massificat. Té un valor descriptiu i pot adquirir un valor dramàtic quan es pretén destacar la solitud o la petitesa de l'home enfront del medi. Recull la figura / es humana / es en contextos tan amplis en què es perd la figura o el grup. Es dóna així més rellevància al context que a les figures que es graven. (GPG)  



Altres plans per exemple:
Pla sequècial: Segueix l’evolució d’un personatges.

                                                    
ANULACIÓ DE LA CÀMERA
-Contrapicat emfàtic :És quan la càmera està al ras del sòl i presa cap amunt. "VISTA D' CUC ". La càmera per sota de els ulls del subjecte. El emfatitza. 









- Normal, inclinat: A l'alçada de la mirada del personatge



  - Picat : És quan la càmera està en una posició elevada, prenent de dalt a baix. Se l'anomena també "ULL DE AGUILA". La càmera està emplaçada per sobre de la mirada. Empetiteix al subjecte.
  


MOVIMENT DE LA CÀMERA:    
Panoràmic: la càmera gira sobre el seu eix, en un moviment horitzontal. Rotació o mirada en entorn. És com moure el cap de dreta a esquerra oa l'inrevés. De vegades el gir de la càmera és total.





Travelling òptic: (Rails o uns suports que llisca).







Moviments Combinats:   


- Grua : combina el tràveling, la panoràmica, la pujada o baixada, cosa que el converteix en un moviment de gran riquesa expressiva, però implica la disponibilitat de maquinària molt complexa (grua gran, petita, etc.) i el converteix en un moviment pràcticament inexistent en les filmacions documentals o informatives.





- Dolly (petit rails amb rodes)





 -      Stedycam : és un artefacte o estructura que s'enganxa al cos del càmera i que, gràcies a un sistema de molles, estabilitza tant la imatge que sembla muntada sobre un trípode però que et permet moure d'un lloc a un altre. Si t'agraden els concursos de televisió tipus OT, podràs veure uns càmeres que porten tot un mecanisme enganxat al cos. També els utilitzen en els concerts o en els partits de futbol en les celebracions o presentacions de les plantilles.